Allergieën en intoleranties

Allergieën en intoleranties.

Heeft u geen zin om het hele verhaal te lezen? Klik dan hier en maak een afspraak om uw allergie op te heffen.

Veel mensen, en het worden er steeds meer krijgen last van allergieën. Van simpele buikpijn krijgen van het eten van een bepaald soort groenten of fruit, of mosselen, oesters, slakken, garnalen en bepaalde soorten vis. Dit kan heftige reacties opwekken, en zelfs in coma, of ja zelfs dood van gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben in het ontstaan ervan. En is vaak heel logisch, maar u zit ermee opgescheept. Èèn van de meest voorkomende is natuurlijk hooi koorts, ofwel pollen van allerlei aard. Maar het kan ook voorkomen dat u helemaal uit uw dak gat bij het ruiken van een bepaalde geur. Of alleen maar in aanraking komt met een bepaalde stof. Denk aan mensen met een rubber allergie. Heel vervelend allemaal, maar nog vervelender als u bijvoorbeeld zielsveel van aardbeien houdt, en deze niet kan eten. Want u krijgt er uitslag van, buikpijn, of een algemeen gevoel van onbehagen. Het lijkt ook steeds meer te worden, nee het wordt meer! We leven op het ogenblik zeer schoon. Niets mis mee natuurlijk, maar onze natuurlijke afweer, of acceptatie zijn we verloren. Kinderen die opgroeien op een boerderij hebben hier veel minder last van. Dit is pas nog bevestigd na onderzoek. Zie ook Boerderij.nl

Hoe komt dit? Deze kinderen worden geboren, en krijgen van kleins af aan te maken met allerlei stoffen. Pa komt net van het land, en pakt de baby op. Heeft waarschijnlijk aan zijn trui nog allerlei deeltjes van buiten vandaan. Wat koeien haren uit de stal, met nog wat koeien poep. Misschien nog wat carbolineum geur. Is nog langs de bloeiende vlierboom gelopen, en nog wat pollen op zijn mouw meegenomen. En hoogst waarschijnlijk nog wat grond van buiten aan zijn broek. Dat boordevol zit met allerlei mineralen en planten resten. Onze hersenen zijn heel slim, en aan de andere kant heel dom. De baby herkent de vader die altijd liefdevol hem/haar oppakt. De hersenen van de baby herkent dit allemaal, en koppelt hier “goed” aan. En zal de rest van haar/zijn leven blijven onthouden. Heel slim! Baby’s uit de stad hebben dit veel minder, of helemaal niet. Die komen pas veel later in aanraking met al deze stoffen. Zijn jarenlang steriel opgevoed, en de hersenen onthouden dit. Schoon is “goed”. De vertroeteling en liefkozingen en het constant schoon zijn, zonder vreemde stoffen zoals pollen koppelen de kleine hersentjes als “goed”. Juist die eerste jaren zijn heel belangrijk. Als dan later deze kinderen ineens worden geconfronteerd met stuifmeel (pollen) is het hek van de dam. Wat krijgen we nu? Wat zijn die rare deeltjes in mijn neus? Die moeten eruit! En het lichaam reageert met niezen met daaraan vast een algeheel verkoudheid gevoel.

Ik heb mijn kleinkinderen in mijn tuin overal aan laten ruiken. Ik heb ze werkelijk de hyacinten en vlierbloesem tegen hun neus gehouden. Met de opmerking, ruik eens wat lekker. Oh ja, ze niesten er ook wel van. Maar het zaadje was gelegd, en gekoppeld aan goed. Om gelachen dat ze moesten niezen. Super slim die hersenen, maar oh wat dom. U groeit op, en leeft uw leven. Uw man komt thuis met een grote bos tulpen. U houd van deze tulpen, u ruikt er nog eens extra aan. Maar dan ziet uw man dat u de prachtige glazen lamp die hij van zijn moeder heeft gekregen in drie stukken op tafel ligt. Hij barst in woede uit, en maakt u voor alles uit. Hij pakt u zelfs beet, en schud u heen en weer. Jaren later… (waarschijnlijk na de scheiding) loopt u een bloemenzaak binnen en ruikt de tulpen die er staan. Misschien nog niet eens bewust. Maar terstond voelt u angst, het zweet breekt u uit. En zelfs week in de benen. U moet zelfs de zaak uitvluchten, en weet waarschijnlijk niet eens waarom. Allergie, ja! In een heel andere vorm die u ooit zou kunnen vermoeden. U weet bewust niet meer dat die geur is gekoppeld aan de gebeurtenis van misschien wel tien jaar geleden. Maar hij is er nog steeds, en zal u leven lang achtervolgen. Slim die hersenen.. maar zo dom. Want u hield van tulpen met hun geur. Van de kleuren, het fragiele en alles wat erbij hoort. Maar uw hersenen hebben dit verpest. Bij het ruiken van de geur van tulpen gaat er iets ergs gebeuren. Wegwezen! Dus u kunt het wel vergeten met die tulpen, of niet? Nee, dit is niet noodzakelijk. daar kan iets aan gebeuren.

Door u op bepaalde manier te behandelen kunt u de tulpen weer gewoon ruiken zonder in paniek te raken. En ik kan u dit ook zelf leren, zodat u bij een volgende keer uzelf kunt helpen, of uw kinderen. Maar het kan nog gekker. Allergie voor geluid, licht, aanraken, of zelfs voor personen. U heeft op uw werk een collega die u niet kunt uitstaan. Het gaat er nog niet eens om wat hij doet, maar u heeft bij voorbaat al een rilling als u aan hem of haar denkt. Is dit een allergie of intolerantie? Het maakt niet uit. het is niet prettig om op deze manier te moeten werken. Wat te doen? Resetten voor deze persoon. Klinkt ongeloofwaardig? Jazeker, had u gedacht in 1970 dat u een telefoon op zak zou hebben? Misschien dat nog wel, maar niet dat u er zelfs mee kan filmen en foto’s maken. Zo is het met dit ook. Accupunctuur bestaat in China al 4000 jaar. Maar hoelang zijn wij ermee bekend?

Maar hoe worden dan andere allergieën aangepakt? In mijn praktijk ruimte heb ik een scala aan test buisjes liggen. Ze bevatten de informatie van de meest voorkomende stoffen zoals eten, insecten, kleding, planten en vele andere stoffen. Dit is voor als u niet weet hoe en waar u een allergie voor heeft. Dan gaan we, ik bedoel hiermee de klant en ik. Uitzoeken waar dit vandaan komt. Dit doen we actief, er wordt echter niets aangebracht, of geschrapt op de huid. U komt zelfs niet fysiek in aanraking met de stof. Op deze manier is het volkomen veilig te gebruiken. En als je nu een vreselijke allergische reactie krijgt van noten of pinda’s? Ben je dan daarna er vanaf, en testen we dit direct? Ik ga u hiervoor zeker resetten. We behoeven dit ook niet uit te zoeken, want u weet al waar de allergie vandaan komt. Na het resetten gaan we testen of u er sterker voor geworden bent. We gaan zeker geen handvol pinda’s nemen om te kijken of u daarna niet al schuim bekkend ter aarde zal vallen. Maar zeker is dat u bij een volgend per ongeluk innemen van deze pinda’s er veel minder heftig op zal reageren, of zelfs helemaal niet meer. Maar het is vroeg genoeg als het zover is, en liever een ephedrine pen in de buurt. Waarom zou je onnodig risico nemen. Heeft u allergie die bekend is neem dan deze stof (en) mee. Zoals fruit, of groente. Het is altijd in samenwerking met de klant. En wordt in de tijd van de afspraak behandeld. Ongeacht welke stof.

Klik hier voor een afspraak.

Zie ook Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *